Skip to Content

 

 

Rendőrségi felhívás

Azt gondolná az ember, hogy az alábbi rendőrségi közleményben felsorolt tudnivalókkal mindenki tisztában van, olyannyira egyszerű dolgokra figyelmeztet minket a rend őre. Valami nyilván nem stimmel a hozzáállásunkkal, ha mégis veszik a fáradságot, és több honlapon is közzéteszik észrevételeiket, ajánlásaikat!

Kirándulóknak, vadászoknak, horgászoknak!

A kora őszi időszak sokak számára tartogat kellemes időtöltésre lehetőséget. Azért, hogy egy kirándulás ne végződjön kellemetlenséggel, néhány jó tanácsot adunk.
A magukkal vitt értékeket biztonságos helyen és módon, úgy tárolják, hogy azt el ne hagyják, illetve ne tudják ellopni azokat. Például a felső ruházat belső, cipzáras zsebében, jól zárható és derekunkon lehetőleg elől, vagy oldalt elhelyezkedő övtáskában. Strandoláshoz vásároljanak pár száz forint áron megvehető vízhatlan, nyakba akasztható tartót, amiben a papírpénz mellett akár a gépkocsi indítókulcs is biztonságosan és testközelben tárolható!
Kerékpáros kiránduláskor, ha betérnek egy vendéglőbe, a kerékpárt biztonságos módon zárják le, azon értéket ne hagyjanak! Gépkocsival történő parkolásnál ügyeljenek arra, hogy annak ablakait, ajtóit zárják be, még ha rövid időre távoznak mellőle, akkor is! A gépkocsiban ne hagyjanak értéket! Különösen fontos, hogy erre figyeljenek a vadászok, horgászok, akik esetenként több száz méterre, fedett területen távolodnak el a járműtől és a visszatérésük is sokszor órákkal későbbre tehető.
További érdekes szakmai cikkek is olvashatók a Tisza-tavi horgászok portálján, a Sporthorgász.eu-n.

Copyrightlink |