Skip to Content

 

 

Zs-Carp Baits

Tisztelt Horgásztársak!
Üdvözlök mindenkit a Zs-Carp Baits honlapján!

A nálunk jóval fejlettebb horgászkultúrával rendelkező országoknak mindig is megvoltak a sajátpiacos, viszonylag kis szériás, az adott piacon ezzel együtt népszerű csalijai. Ezek lehetnek speciális bojlik, pelletek, stick- és method mixek, vagy akár műcsalik - ez utóbbiak főleg a ragadozó halak horgászatát kultiváló országok "belterjes" termékei. Mivel azonban ezek a termékek nem nagyon kerülnek külpiacon forgalomba, viszonylag kevesen ismerik őket, és még kevesebben használják.

Hogy miért fontos ez? Nos, itthon nagyon kevés, honi fejlesztésű csali van forgalomban, ez alatt természetesen a bojlizást értve (finomszerelékes etetőanyagokat tekintve kis hazánk akár nagyhatalom is lehetne). A készbojlik piacát szinte teljes egészében a nagy európai márkák uralják, ami pedig ennek prémium kategóriáját illeti, gyakorlatilag teljes a külföldi fölény- Ez természetesen érthető - ezeknek a cégeknek megvan a marketingereje ezen piaci pozíció kivívásához, termékeik minősége pedig - általában - kiváló. Ugyanakkor egyre inkább tapasztaljuk, hogy a piacon helye lehet a Magyarországon, részben hazai alapanyagokból, frissen elkészített bojliknak. Ezért bemutatjuk a ZS-Carp bojlicsaládot!

Gyerekként kezdtem horgászni,és életem kisebb szakaszán elhagyva e hobbyt,több mint tíz éve az életem részévé vált!Az hogy a saját bojlijaimat magamnak elkészítem, egyértelműnek tűnt. Amióta azonban a Stég Horgászmagazin csapatával együtt dolgozom, sok olyan termékhez jutottam azok tesztelési fázisában, melyeket korábban nehézkesen, vagy csak igazán drágán szerezhettem be. A tesztcsapat tagjaként több száz(!) mixet kevertünk, gyúrtunk le és aromáztunk, sokszor egészen vad ötletek alapján. Miután tisztázódott, hogy a Stég Horgászmagazin saját termékként nem kíván kész bojlit piacra dobni (az oldódókon kívül, melyek már most is megtalálhatók a palettán), engedélyt kértem és kaptam, hogy ezen tapasztalatok felhasználásával saját bojlikat készítsek, melyeket a továbbiakban a Stég Horgászboltban (is) forgalmaznak majd.

Ami talán különlegesség, az az, hogy az alapanyagokat mindig frissen, a fogyásnak megfelelően szerezzük be. A bojlik SEMMILYEN színezéket és tartósítószert nem tartalmaznak, éppen ezért a párolás után megfelelően kondicionált körülmények közt szárítjuk őket egy darabig, majd fagyasztóba kerülnek, ahol egy ciklikus hűtési folyamat után csontkeményre fagyva, de kiolvadás után tökéletes minőségben és állagban állnak a horgászok rendelkezésére.

Tudom, hogy a fagyasztott bojlik hazánkban gyakorlatilag ismeretlenek, de a házi golyók legnagyobb része ilyen módon van tartósítva, és a horgászok elégedettek a tartósítás ezen módjával. Nem véletlen egyébként, hogy főleg brit területen a frozen bojlik külön prémium kategóriát képviselnek a csalik közt. Fogósságuk nehezen vitatható, tartósítószermentességük mindenféleképpen pozitív hatású. Széles méretválasztékban lesz elérhető, 15 és 32 mm átmérő közt. Az alapanyagok mind élelmiszer tisztaságú, illetve ellenőrzött minőségű takarmányozási készítményekből állnak. Az ízek terén igyekszünk a bevált, letisztult vonalat követni,de egészen különleges ízeket is készítünk.

Mint az előző év tapasztalatából kiderült, csak kevés horgásznak van lehetősége a bojlit fagyasztva tárolni, ezért mára már tartósított golyót is készítünk.

A termékek megrendelhetők, illetve megvásárolhatók a Stég horgászboltban is!

A másik, sokak számára érdekes szolgáltatás ötlete a szabad kapacitásból adódik. A "nagyüzemi" bojligyártás már komoly gépesítést, főző-párolókapacitást igényel, mely azonban löketszerű terhelése okán átlagosan nem kellőképpen kihasznált. Éppen ezért vállaljuk a horgászok egyedi igények szerinti bojlijainak legyártását, akár az ő személyes jelenlétükben gyorsan, a kívánt méretben és mennyiségben. Nincs többé balhézó asszony, ideges szomszéd, "énmegmondtamhogyeznemnormális" tekintetű anyós! A recepteket igény szerint összeállítjuk (ebben az esetben az is gazdaságosabbá teszi a gyártást, hogy csak a szükséges mennyiséget kell megvásárolni-kifizetni), de akár saját mixet is hozhat bárki, melyet meggyúrva az otthoni minőséget produkálhatjuk.

Kellemes és hasznos időtöltést kívánok mindenkinek az oldalon:
Szász Zsolt Zs-Carp Baits-Stég produkt Team

Copyrightlink |