Skip to Content

 

 

Közéleti hírek

13 milliárd a horgászoknak

13 milliárd forintot különít el a kormány a MOHOSZ által kidolgozott Országos Horgászati Hálózati Programra!

MOHOSZ közlemény a halászati jogról, haszonbérletről

"A Magyar Országos Horgász Szövetség a tárgyi jogszabályok megjelenését követően, 2015 decemberében szabályszerűen benyújtotta a kijelölés útján történő haszonbérbe vételre irányuló kérelmét valamennyi, az év végével lejáró haszonbérlettel rendelkező állami tulajdonú nyilvántartott halgazdálkodási vízterület halgazdálkodási jogára.

Megszűnik a halászat a Tiszán (is)

Az Országgyűlés kedden módosította a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló törvényt, a 2016-os évre már nem lehet kiadni a folyókra, természetes tavakra kereskedelmi célú halászati engedélyt. Hálót használni ilyen vizeken csak „rekreációs" vagy „ökológiai" céllal lehet: szabad lesz meghatározott számú eszközzel halászni, de a zsákmányt eladni már tilos.

A horgászat új rendjének áttekintése

A halászatról és horgászatról szóló törvényt egy teljesen új alapokra felépített törvény váltotta le. Ennek jelentős része – az előzetes tervektől eltérően – már 2013. szeptember 1-jétől hatályba lépett,

Ötödével nőtt a halfogyasztás

A szaktárca múlt év végi népszerűsítő kampányának eredményeként az élelmiszer-ágazaton belül - egyedüliként - számottevően, mintegy 20 százalékkal nőtt a halfogyasztás az idén Magyarországon – közölte a vidékfejlesztési miniszter hétfőn az idei halmarketing-akció nyitórendezvényén, Tiszafüreden.

Beágyazott videó: 
Videó megtekintése

Horgászrend: visszakozik a kormány

Elementáris felháborodást váltott ki horgászkörökben a Népszabadság szeptemberi információja az agrártárca berkeiben formálódó horgászreformról.

-

-

Horgász - Élővilág

Horgászoknak készült ismeretterjesztő oldal, mely részletesen bemutatja azokat az élőlényeket, melyekkel horgászataink alkalmával találkozhatunk.

-
Tartalomátvétel

Copyright